"

Resepi Daun Pegaga Masak Lemak - Resep Masakan

Resepi Daun Pegaga Masak Lemak

BAHAN-BAHAN:

200gm daun pegaga
1/3 cawan santan pekat
1 sudu makan ikan bilis
2 ulas bawang putih | hiris
1 ulas bawang merah | hiris
1 batang serai | titik
1 sudu teh lada hitam | tumbuk halus
Gula dan garam secukupnya


CARA MEMASAK:

Cuci daun pegaga dan ketepikan.
Panaskan santan bersama ½ cawan air. Kemudian masukkan bawang yang telah dihiris dan serai. Masukkan juga ikan bilis dan lada hitam. Kacau sebati.
Masukkan daun pegaga, kacau sebati dan perasakan dengan garam dan gula secukup rasa.
Angkat dan sedia dinikmati.

Selamat mencoba & Dipersilakan share.


Baca Juga : 

Resep Singkong Keju Goreng Crispy di Luar dan Empuk dii Dalam!


from Klik Disini http://ift.tt/2ezjaeW
Resepi Daun Pegaga Masak Lemak - Resep Masakan, Resep Kue Kering, Resep Kue Basah

0 Response to "Resepi Daun Pegaga Masak Lemak - Resep Masakan"

Posting Komentar